Trainingstraject

Uithalen aan de lijn

Zaterdag 16 April 2022

(start om 14u. )

“ Het probleem is dat onze Aiko heel fel uithaalt naar andere honden tijdens de wandeling. Als hij een andere hond in het vizier heeft, al staan we een hele afstand van de andere hond, is hij niet meer te houden: grommen, blaffen, trekken. Zo’n 40kg houden op dat moment is niet te doen en bovendien gevaarlijk. Tijdens het weekend durven we niet meer gaan wandelen omdat we dan meer kans hebben om iemand tegen te komen. Het is zelfs zo erg geworden dat hij het nu soms ook doet naar fietsers en auto’s.
We zouden hem zo graag kunnen meenemen als we samen met het gezin gaan wandelen, maar op deze manier houden we hem liever thuis. Een wandeling moet rustgevend zijn, maar met Aiko is het één en al stress. Van de slag wandelt hij veel minder, wat voor hem ook niet ideaal is. Vandaar onze vraag naar hulp.”

Dit probleem is zo herkenbaar voor heel wat hondeneigenaars. Uithalen aan de lijn is namelijk één van de meest voorkomende problemen waarvoor hondeneigenaars beroep doen op een hondencoach of hondengedragstherapeut.
Uit ervaring blijkt dat dit probleemgedrag enkel kan opgelost worden met de juiste trainingstechnieken, veel herhaling en het goed kunnen observeren en herkennen van lichaamstaal.
Probleem is: In real life kunnen we de oefening niet herhalen en komt er nog eens bij dat je als eigenaar in een snel tempo de omgeving moet kunnen screenen en inschatten wat je hond wel of niet kan en in functie daarvan, de juiste beslissing nemen. Niet evident lijkt me, als je de oefening zelf nog niet goed onder de knie hebt.


Vandaar dat ik jullie graag uitnodig om deel te nemen aan dit nieuw trainingstraject waarin we jullie gaan leren erop te trainen, met de juiste trainingstechnieken en in een gecontroleerde setting. Nadien bouwen we de oefening stap per stap op door de afstand te verkleinen zodat je nadien klaar bent om zelfstandig in real life te gaan oefenen.

Hoe gaat het praktisch in zijn werk;


We starten met een 1 uur theorie (vaste datum) waarbij jullie uitleg krijgen over de trainingstechnieken, herkennen van lichaamstaal en de do’s & dont’s. We geven jullie een klein voorbereidend werk mee naar huis dat jullie uiteraard eerst kunnen oefen tijdens dit lesuur. Eens het huiswerk klaar is, kunnen jullie aansluiten met de praktische lessen.

7 praktische lessen van 1 uur waarin jullie gaan trainen met andere duo’s (hond-baas) die dezelfde problemen hebben. Jullie kunnen zelf kiezen wanneer jullie komen. De praktijkdagen staan vast en hebben plaats op woensdagnamiddag 17-18u en zaterdagnamiddag van 14-15u.

Wat is de kostprijs?

We werken met een beurtenkaart die jullie op jullie eigen tempo kunnen gebruiken. Al raden we aan om niet te veel tijd te laten tussen de trainingen, want enkel regelmatig herhalen creëert kans op succes.
Een 8 beurtenkaart (8 uur) kost 320€, dus 40€/uur i.p.v. 60€/uur. Vergeet dus zeker niet je beurtenkaart mee te nemen, zodat we de les kunnen aanvinken.

Start: Zaterdag 16/4 om 14u.

Waar: Heerbaan, in Meerbeek
(via meerbeeksesteenweg, richting vossenhol, 300 meter op je linkerkant, weide met Belgische vlag)

Parkeren: op de Heerbaan, (links langs de weg/weide)


Inschrijven kan via deze link. Je krijgt dan een uitnodiging voor betaling. Nadat de betaling is verricht krijg je een bevestiging van je inschrijving per mail. Bij aanvang van het eerste lesuur krijg je je beurtenkaart mee.

Meenemen:
  • Stevig schoeisel (op de weide kan het soms wat modderig zij)
  • Lekkere hondensnoepjes (best sterk geurend)
  • Poepzakjes
  • Je goed Humeur ;-)

Hierbij nog even de huisregels betreft het gebruik van de weide:

Voor de veiligheid van de honden, vragen we om aangelijnd geen contact toe te staan tussen vreemde honden.

Om het terrein proper te houden, vragen we om de uitwerpselen van je hond netjes op te kuisen en te deponeren in de vuilnisbakken.


Beroepsorganisatie voor dierenberoepen KaHot Erkend lid