Training

 

Coachings en privé trainingen op maat


Ieder baasje droomt van een welopgevoede hond die overal en altijd gehoorzaamt. Ook voor zijn eigen veiligheid is het super belangrijk dat jouw hond ten alle tijde luistert. Denk maar aan de situaties waar je je hond terug roept voor een wagen die voorbij rijdt of het commando Los vraagt om te vermijden dat hij iets gevaarlijks inslikt.

Gehoorzaamheid start bij een goede band of relatie met je hond. Hoe meer quality time met je hond en dit zowel in training als in opvoeding en in spel, hoe groter de kans op succes. Als je hond leert dat alles bij zijn baasje gewoon fantastisch is, zal zijn will to please naar jou ook groter zijn.   Daarom hechten we tijdens onze coaching veel belang aan het creëren van een super band (connectie) met je hond door wederzijds respect en vertrouwen.
 

We leren je hoe je je hond nieuwe commando’s kan aanleren of gekende commando’s verder kan trainen op een positieve manier. Honden die positieve emotie’s ervaren tijdens het leren, leren gewoon veel sneller.
We leren je hoe je deze training verder kan omzetten in de praktijk en hoe je deze in je dagelijkse opvoeding kan toepassen.

We leren je allerlei leuke spelletjes die je kan doen met je hond om jullie band te versterken.
Wederzijds vertrouwen is het belangrijkste om een hechte band te kunnen hebben met jouw hond. Tijdens het socialiseren is dit een zeer belangrijk aspect. Je moet op dat moment je hond begrijpen, zijn emotie’s kunnen zien en hierop inspelen. Dat creëert vertrouwen. Vandaar dat we bij een coaching eveneens graag wat extra informatie geven over het herkennen van lichaamstaal en stresssignalen bij honden.

 

Om elkaar te begrijpen moeten jullie dezelfde taal spreken. Onze hond moet onze taal leren. Denk hierbij aan al het aanleren van commando’s. Waarom zouden wij dan geen moeite doen om zijn taal beter te leren begrijpen?
Ook begeleiden we je voor het afleren van ongewenst gedrag: een puppy die bijt op verboden voorwerpen, een hond die opspringt op bezoekers, een hond die voorwerpen steelt, een hond die trekt aan de lijn tijdens het wandelen,…

Elke hond is uniek, met zijn eigen karaktertrekken, onzekerheden, driften,…. Met onze coaching op maat begeleiden we jou en jouw hond in functie van jouw wensen, de capaciteiten van je hond, zijn karakter, zijn ongewenst gedrag. We houden rekening met zijn omgeving, zijn verleden en zijn medische achtergrond. Kortom onze aanpak is bij elke hond anders en uniek.


Luna Jack Russel
Geen enkel boek over het opvoeden van honden of geen enkele hondenschool kan opwegen tegen de persoonlijke aanpak die Isabelle Perrenoud, als persoonlijke trainer van Escape Farm haar klanten biedt. Want voor Isabelle is elke hond uniek en verdient hierdoor een eigen aanpak. Door haar passie, vakkennis en blijvende inzet heeft Isabelle ervoor gezorgd dat de wandelingen met Shae, onze jongen Golden Retriever, aangenaam zijn geworden. Waar Shae vroeger steeds aan de lijn trok, heeft zij ons geleerd dat wandelen met een aangelijnde hond niet gaat over hoe je moet omgaan met een hondenriem, maar over je moet omgaan met een hond. Ze leerde ons hoe we het mogelijk konden maken dat Shae in connectie met ons kwam en bleef. Het mooie van haar werkwijze met honden is, dat ze deze benadert vanuit hun perspectief, wat automatisch bijdraagt tot een natuurlijk wederkerigheid: wat je geeft aan je hond krijg je terug. In ben er ten stelligste van overtuigd dat Isabelle elk probleemgedrag van een hond zal weten te begrijpen en derhalve zal kunnen bijsturen.
- A.V. baasje van Shae